Είμαστε μια ομάδα μαθητών των τάξεων Γ' Γυμνασίου και Α΄ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Καντά και στο πλαίσιο της δράσης «Εικονική Επιχείρηση» αποφασίσαμε τη δημιουργία της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης «AIRΜΕΙΣ». Η έδρα της επιχείρησης είναι Ομήρου 15, Βριλήσσια, Αττικής.

Αποστολή της AIRΜΕΙΣ είναι να μεριμνά για τη συνεχή βελτίωσή της ποιότητας του ατμοσφαιρικού αέρα καθώς και η Περιβαλλοντική Ανάπτυξη.

Η καινοτομία: Είναι η πρώτη Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση στην Ελλάδα που χαρτογραφεί την ατμοσφαιρική ρύπανση ανά Δήμο.

Συλλέγει πληροφορίες σχετικά με την ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα που αφορούν τον εκάστοτε Δήμο και ανεβαίνουν σε μια εφαρμογή, την οποία μπορούν να εγκαταστήσουν δωρεάν ενδιαφερόμενοι φορείς, όπως είναι οι Ο.Τ.Α, η Πολιτική Προστασία, έτσι ώστε να πάρουν τα κατάλληλα μέτρα σε περίπτωση που τα επίπεδα ατμοσφαιρικών ρύπων είναι υψηλά.

Επιπλέον διαθέτει σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις ένα πρωτοποριακό σύστημα όπου αναγνωρίζει την ποιότητα του αέρα σε κλειστούς χώρους και όταν είναι απαραίτητο θέτει τον εξαερισμό σε λειτουργία, έως ότου καθαρίσει η ατμόσφαιρα. Πρόκειται για αισθητήρες οι οποίοι μετρούν τη χημική ρύπανση μέσα σε σπίτια και καταστήματα και ενεργοποιούν τον εξαερισμό, ή τον απορροφητήρα, για όσο διάστημα η ποιότητα του αέρα είναι κακή. Έτσι προστατεύουν την υγεία και κάνουν εξοικονόμηση ενέργειας 

Επίσης διαθέτει μια πρωτοποριακή ψηφιακή πλατφόρμα για την οργάνωση και διεξαγωγή δημόσιων διαβουλεύσεων σχετικά με τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα, τόσο από το Δήμο όσο και από τους πολίτες, μέσω της ενεργού συμμετοχής τους.

Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση AIRΜΕΙΣ:

  • Χαρτογραφεί την ατμοσφαιρική ρύπανση ανά Δήμο
  • Διαθέτει κατάλληλους αισθητήρες οι οποίοι όταν αναγνωρίσουν ότι η ποιότητα του αέρα μέσα σε ένα σπίτι δεν είναι καλή, θέτουν σε λειτουργία τον εξαερισμό
  • Εκπαιδεύει τους πολίτες να κάνουν μετρήσεις ατμοσφαιρικών ρύπων
  • Παρέχει στους πολίτες βελτιωμένες πληροφορίες σχετικά με τα επίπεδα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης της πόλης που ζουν
  • Προσφέρει πληροφορίες για την ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.Η ομάδα μας

Παναγιώτης Χαραλαμπόπουλος

Πρόεδρος

Ελπίδα Λεμονίδη

Αντιπρόεδρος

Μιχάλης Καρκαζής

Γενικός Γραμματέας

Ζένια Σφαλαγκάκου

Μέλος Δ.Σ.

Ελευθερία Κασουρά

Μέλος Δ.Σ.

Βασίλης Αλούπης

Εποπτικό Συμβούλιο

Λυδία Τόμσον

Γραμματειακή Υποστήριξη


Αργυρώ Πριγγή

Γενικός Διευθυντής


Νικήτας Καρύκας

Διευθυντής Marketing

Γιώργος Σφακιωτάκης

Διευθυντής Παραγωγής

Μιχαήλ Γιαλαντζής

Διευθυντής Οικονομικών

Μανώλης Κλαουδάτος

Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού

Στέλιος Μαρκάκης

Υπεύθυνος Μηχανογράφησης

Διονυσία Τσολάκη

Διευθυντής Περιβαλλοντικής Έρευνας

Ιωάννα Περιβολλάρη

Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων